Praktijk Statement

Sinds 2001 is fysiotherapie Breda oost gevestigd aan de meent 12a te Breda (route).
Op dit adres kunnen wij patiënten in een rustige en comfortabele omgeving ontvangen en alle aandacht besteden aan de fysiotherapeutisch behandelingen.

Wij geven alleen individuele behandelingen.

Bij de behandelingen wordt gestreefd naar pijnvermindering en functieverbetering voor in de thuissituatie; op het werk of in de sport.
Er wordt gebruik gemaakt van zoveel mogelijk actieve behandelvormen. Daarnaast geven we alle benodigde informatie om de patiënten zoveel mogelijk inzicht te geven in hun klachten.

Samenwerking in de gezondheidszorg wordt steeds belangrijker. Daarom hebben we ons aangesloten bij een regionaal samenwerkingsverband van fysiotherapiepraktijken: top fysiotherapie noord brabant. Hierdoor zijn we in staat om, naast onze eigen identiteit, ook aansluiting te houden met alle veranderingen in de zorg.

Kwaliteitsregister
Koos de jongh is geregistreerd in het centrale kwaliteitsregister van het KNGF (Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie) en is ook BIG geregistreerd (BIG reg.nr. 89034051604).

Direct toegankelijkheid fysiotherapie (DTF)
U kunt zonder verwijsbrief van de huisarts of specialist een afspraak maken voor een behandeling. Tijdens de eerste afspraak wordt eerst beoordeeld of uw gezondheidsprobleem werkelijk door middel van fysio- en/of manuele therapie behandeld kan worden. En er wordt een behandelplan opgesteld. Het kan zijn dat na de in-take de patiënt wordt geadviseerd alsnog met de huisarts contact op te nemen.

Behandelprotocollen
Tijdens de behandeling hanteren wij zoveel mogelijk de behandelprotcollen die door het KNGF voor verschillende aandoeningen zijn opgesteld.
Ook hanteren wij de richtlijn methodisch handelen.

Behandelverslag
Na afsluiting van de behandeling wordt er, als de patient hier toestemming voor geeft, meestal een behandelverslag naar de huisarts of specialist gestuurd.

Cursussen en congressen
Regelmatig wonen wij cursussen, lezingen en congressen bij om op de hoogte te blijven van alle interessante ontwikkelingen in het vakgebied en om alle vaardigheden op peil te houden. Hierdoor is het ook mogelijk om geregistreerd te blijven in het centrale kwaliteits register.

Zorgverzekeraars
De praktijk heeft met nagenoeg alle zorgverzekeraars contracten afgesloten. Hierdoor worden alle kosten van de behandeling rechtstreeks door de praktijk met de zorgverzekeraar verrekend. U heeft hiervoor wel een aanvullende verzekering nodig. Bij de eerste behandeling worden de patienten geïnformeerd over de afhandeling van de kosten van de behandeling.

Klachtenregelement
De praktijk maakt gebruik van het door het KNGF ontwikkeld klachtenreglement.